Lyx & Spa

På exklusiva och avskiljda hotellet (och vinbodegan) Marques kopplar du av med att bada i vin, få en peeling med druvkärnor och dinera med Angelina Jolie.

För en majoritet av er, Sveriges undersåtar, inleds nu förmodligen åter en arbetsvardag. För mig är det är hög tid att fundera ut lämplig plats att vila upp sig på, efter detta så provocerande vardagliga jul- och nyårsfirande. Och jag vet “just the place”.

I den lilla byn Elciego i vindistriktet Rioja hittar man en minst sagt lite annorlunda byggnad bland Vinos de los Herederos del Marqués de Riscal’s annars traditionellt eleganta vinbodegor. Det som från början bara var tänkt att bli huvudkontor för vinproducenten blev istället en anledning för hela världen att besöka regionen. Denna anledning heter Hotel Marques de Riscal The Luxury Collection. Och platsen lever upp till sitt namn. Den spektakulära byggnaden, ritad av stjärnarkitekten Frank O. Gehry, (och med utsikt över oändliga vinodlingar) erbjuder ett exklusivt gömställe för den som uppskattar det goda i livet.

Många celebriteter, däribland Brad och Angelina, har redan avnjutit Starwood Hotel & Resorts senaste ögonsten. Enbart nyfikna får nöja sig med att beundra på avstånd, så räkna med fulländad VIP-avkoppling.
Hotellet har fyrtiotre gästrum varav elva är sviter. Inget rum är det andra likt men gemensamt för alla är ljus, rymd, bekvämlighet samt den senaste teknologin. För att göra vistelsen fullkomlig hyser hotellet två restauranger (varav en under Ramón Pineiro, belönad med en Michelinstjärna), vinotek, VIP-lounge med bibliotek och som gäst är du även välkommen att besöka vingården.

Sist men inte minst tar vinet nya dimensioner i hotellets vinspa, Caudalie Vinothérapie Spa, där man i en om möjligt ännu mer avslappnande miljö kan bada i vin, få en kroppspeeling med druvkärnor, bli masserad med vinolja eller helt enkelt bara koppla av i poolen.

Priser startar vid 325€ (cirka 3 080 sek) och för att inte bli besviken bör man boka rum i god tid när det gäller helgvistelser. Närmsta internationella flygplats finns i Bilbao.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *